Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2007

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΟΣΦΑΙΡΕΣ

Σχετικά με την εντολή Πολύδωρα για χρήση χρωμοσφαιρών μαζί με πλαστικές σφαίρες, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Η άδεια Πολύδωρα για χρήση όπλων με χρωμοσφαίρες για πρώτη φορά από αστυνομικούς με πρόσχημα την αντιμετώπιση των χούλιγκαν του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε για τη χρησιμοποίησή τους σε δεύτερο στάδιο μαζί με πλαστικές σφαίρες και στις διαδηλώσεις πολιτών και νέων.

Η πολιτική όμως «Σαρκοζί», που εγκαινιάζει με αυτό τον τρόπο ο Πολύδωρας με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει φαινόμενα κοινωνικής βίας, αλλά θα τα διογκώσει ακόμα περισσότερο.

Ο κύριος Πολύδωρας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ενδιαφέρονται να προασπίσουν το δικαίωμα ασφάλειας των πολιτών, αλλά αφενός να διαχειριστούν πολιτικά το φόβο τους στρέφοντάς τους σε συντηρητική κατεύθυνση και αφετέρου να πάρουν ακροδεξιούς ψήφους από το ΛΑΟΣ.

Γιʼ αυτό η εντολή Πολύδωρα για χρήση πλαστικών σφαιρών και χρωμοσφαιρών αποτελεί στην ουσία πολιτικό χουλιγκανισμό σε βάρος της Δημοκρατίας και πρέπει να την καταδικάσουν ανοικτά όλα τα πολιτικά κόμματα».

To Γραφείο Τύπου