Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/05/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αστυνομικών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής έχουν τεράστιες ευθύνες για τις προσπάθειες που καταβάλουν προκειμένου να ανασταλούν οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αστυνομικών.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πιστό στις παραδόσεις του, ανασύρει από το χρονοντούλαπο αναχρονιστικά, χουντικά και αντιδημοκρατικά διατάγματα, με σκοπό να πλήξει και να καταπνίξει τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, και προχωρεί σε μεθοδεύσεις του παρελθόντος. (Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχου τύπου γενική επιστράτευση αστυνομικών είχε διατάξει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το 1989 λόγω «επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος», ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να αποτρέψει τους αστυνομικούς να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που είχε οργανώσει η Ένωση Κατωτέρων Αστυνομικών στο  θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ).

Ο ΣΥΝ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στηρίζει τους αγώνες τους. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν καθορίζονται και δεν υπαγορεύονται από κέντρα εξουσίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτά.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας