Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2005

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Η Νεολαία του ΣΥΝ Θεσαλονίκης, αναφερόμενη στα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή ανάρτηση πανό, τονίζει τα εξής:

«Χθες, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο η Νεολαία ΣΥΝ εξέφρασε με ειρηνικό και συμβολικό τρόπο την αντίθεση της στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε εξαγγελίες που αντιστρατεύονται το μέλλον της νεολαίας, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων κ.λ.π, εμείς απαντήσαμε με την ανάρτηση δύο πανώ, με τα συνθήματα «εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «οι υποσχέσεις σας προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας».

Τα μέλη της Νεολαίας Συν προπηλακίστηκαν μέσα στην αίθουσα και με βίαιο τρόπο απωθήθηκαν από αυτήν.

Ακολούθησαν συλλήψεις μελών της νεολαίας, καθώς και του γραμματέα της Π.Ε του Συνασπισμού της Θεσσαλονίκης Νίκου Παυλίδη και του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» Τάσου Κουράκη.

Στη συνέχεια μετά από παρέμβαση αντιπροσωπείας του Συνασπισμού, ο εισαγγελέας πείσθηκε ότι οι συλληφθέντες δεν προέβησαν σε καμία αξιόποινη πράξη και αφέθησαν ελεύθεροι, και όχι μετά από παρέμβαση που ισχυρίζεται ότι άσκησε ο κ. Βουλγαράκης.

Εμείς θα συνεχίζουμε να εκφράζουμε μαχητικά την αντίθεση μας απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική και θα δείξουμε δυναμικό παρόν στη σημερινή πορεία μέσα από τα μπλοκ του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Η Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης

To Γραφείο Τύπου