Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/05/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση «Πώληση και Ταυτόχρονη Μίσθωση Ακινήτων του Δημοσίου κ.λ.π.»

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση «Πώληση και Ταυτόχρονη Μίσθωση Ακινήτων του Δημοσίου κ.λ.π.», έκανε την παρακάτω δήλωση:

Με το νομοσχέδιο, που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, προχωρά, για εισπρακτικούς λόγους, προκειμένου να καλύψει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού αλλά και για να εξυπηρετήσει τη γενικότερη πολιτική της για την ιδιωτικοποίηση των πάντων, στο άγριο και απαράδεκτο ξεπούλημα όλων συλλήβδην των ακινήτων του Δημοσίου, με σκοπό στη συνέχεια τη μίσθωσή τους μέχρι και 99 χρόνια.

Με αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, η κυβέρνηση υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων προϋπολογισμών και των ερχόμενων γενεών με δυσβάσταχτα βάρη και υπέρογκα μισθώματα, από τα οποία θα επωφεληθούν κυρίως οι Τράπεζες και τα μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα.

To Γραφείο Τύπου