Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν.ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ (Κ.Χουδαλάκης-Ε.Φραγκάκη-B.Αδαμόπουλος)

Για τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου

Έχει ξεκινήσει ιδεολογική εκστρατεία ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας .Πήγε στον τάφο του Γρίβα στην Κύπρο και σηκώθηκαν και οι πέτρες. Ύστερα ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και έβγαλε ύμνο για τον χουντικό μητροπολίτη επί επταετίας τον κ. Λεωνίδα. Δεν είναι τυχαία καθόλου αυτά που κάνει. Εξυπηρετεί με συνέπεια τους ιδεολογικούς του προσανατολισμούς.

Εμείς κινούμαστε στις ράγες αυτού που έχω ονομάσει «ενοχλητική Αριστερά» και όλο τον τελευταίο χρόνο από διαφορετικές πλευρές μας στοχοποιούν.

Ο κ. Χριστόδουλος τα έχει μαζί μας από χρόνια. Είχε αφορίσει και τον Ν. Κωνσταντόπουλο πριν μερικά χρόνια.

Είμαστε εμπόδιο σε μία ολόκληρη επιχείρηση την οποία κάνει  με μεγάλη συνέπεια, να ενισχύσει τις θέσεις της Εκκλησίας και στο οικονομικό και στο πολιτικό κατεστημένο του τόπου.

Έχει τεράστια περιουσία η Εκκλησία την οποία θέλει να αξιοποιήσουν κατά τον πλέον προσοδοφόρο τρόπο, χωρίς καμία περιβαλλοντική ή κοινωνική μέριμνα. Εκκρεμούν πάρα πολλά project στο γραφείο και του Μαξίμου. Όπως επίσης είναι αμφιλεγόμενη η ενίσχυση της «Αλληλεγγύης»της ΜΚΟ με πακτωλό κονδυλίων από την πολιτεία.

-    Ο ΣΥΝ τι σχέση έχει με όλα αυτά;…

Το ό,τι τα λέμε. Το ότι μιλάμε. Έχετε ακούσει κανέναν από το ΠΑΣΟΚ ή από τη Ν.Δ. ή και από το ΚΚΕ, για δικούς του λόγους, αυτοί είναι παράξενοι, να μιλάει γι αυτά τα πράγματα; Εμείς μιλάμε γι αυτά, μιλάμε για το βιβλίο της Ιστορίας, που θέλει να μας πει ότι την Επανάσταση την έκαναν τα λάβαρα..  Μιλάμε γι όλα αυτά τα πράγματα τα οποία του προκαλούν ανατριχίλα. Μιλάμε για το παρελθόν του. Στις πρόσφατες εκδηλώσεις στο ΕΑΤ-ΕΣΑ τα είπαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι, αυτοί οι άγρια βασανισθέντες της Μπουμπουλίνας, ότι είναι ψεύδος ότι διάβαζε εκείνη την περίοδο ο κ. Χριστόδουλος, διότι ήταν στην Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου, όπου έστελναν οι ίδιοι γράμματα με αποκαλύψεις για τις βαρβαρότητες που υφίσταντο.

-    Εκτιμάτε ότι υπάρχει ενδεχόμενο ενός πολιτικού οργανισμού που θα εκπροσωπεί την Εκκλησία;

Εκτιμώ ότι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πρωτόγνωρου θρησκευτικού φονταμενταλισμού στη χώρα μας, που δεν υπήρχε ποτέ, στο παρελθόν, παρότι στα πολιτικά πράγματα πάντοτε η παρουσία της Εκκλησίας στην εθνική μας υπόσταση μετά το 1821 ήταν σημαντική, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, αρνητικά ή θετικά. Παρόλα αυτά ποτέ δεν υπήρχε μια φονταμενταλιστική διάθεση και διάσταση σ΄ αυτή την παρέμβαση. Τώρα υπάρχει. Δηλαδή ασκείται πολιτική, ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία. Επιχειρείται η αναστήλωση του «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

-    Εσείς θα θέλατε έναν μουγκό Αρχιεπίσκοπο;…

Θα θέλαμε έναν παρεμβαίνοντα και μη κοιμώμενο, αν είναι δυνατόν, επί 24ωρου βάσεως Αρχιεπίσκοπο, που θα ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα της εποχής μας. Σε όλα τα απίστευτα που συμβαίνουν μέσα στο κράτος και την κοινωνία μας κατά των αδυνάμων και κατά των φτωχών. Μια τέτοια παρουσία θα ανέβαζε το κύρος σε πολύ μεγάλο βαθμό, ακόμα και στη δικιά μας συνείδηση. Αυτό θα θέλαμε.

Δυστυχώς η πολιτική παρέμβαση που επιχειρεί είναι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ισχυρών και των εκάστοτε κυβερνώντων.

To Γραφείο Τύπου