Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση για την απεργία πείνας του Δημάρχου Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη:

«Νομίζω ότι πλέον το θέμα της κινητοποίησης των δημοτικών αρχών του Ελληνικού δεν έχει μόνο πολιτική διάσταση, έχει και ανθρώπινη διάσταση.

O Δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης έχει αναγκαστεί να βρίσκεται στη δωδέκατη μέρα απεργίας πείνας για να διεκδικήσει την εφαρμογή του Συντάγματος. Δηλαδή, ότι ο αιγιαλός είναι ένα δημόσιο αγαθό και ότι ο κάθε έλληνας πολίτης, και πολύ περισσότερο ο κάτοικος της συνοικίας του,  έχει ελεύθερη πρόσβαση σʼ αυτόν.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να ανταποκριθεί, πριν είναι αργά, στην κίνηση αυτή του Δημάρχου, η οποία έχει τη στήριξη από όλη την κοινωνία, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα εργατικά συνδικάτα, διανοούμενους κλπ.  Να σταματήσει αυτό το καθεστώς, όπου τα αφεντικά της νύχτας έχουν κλείσει την πρόσβαση στους πολίτες του Ελληνικού και άλλων δήμων προς την παραλία.

Καλώ επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Παπανδρέου, επειδή φτάσαμε στη δωδέκατη μέρα της απεργίας και δεν έχουμε κάποια τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ, να στηρίξει αυτό το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό.»

To Γραφείο Τύπου