Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2007

Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ

Αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την προεκλογική προετοιμασία του ΣΥΝ ότι η πλειοψηφία της ΠΓ προχωρά σε επιλογές που δεν διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη συσπείρωση και συναίνεση όλων των δυνάμεων του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η τελική διακήρυξη της εκλογικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε πολιτικές διαπιστώσεις ακόμα πιο ακραία αντιευρωπαϊκές και σε νέα οργανωτικά σχήματα που ρευστοποιούν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αυτά, υπερβαίνουν τις πρόσφατες  αποφάσεις του Διαρκούς Συνεδρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν νομιμοποιηθεί από κανένα όργανο του κόμματος.

Την ίδια ώρα παραμένει μετέωρη η πρόταση για συμμαχία με τους Οικολόγους-Πράσινους, που έχει από καιρό διατυπωθεί, με το σχήμα «ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι Πράσινοι», ώστε να εξασφαλιστούν οι πολυσυλλεκτικές δυνατότητες της εκλογικής καμπάνιας και το πολιτικό εγχείρημα κοινής εμφάνισης Αριστεράς και Οικολογίας. Η παρελκυστική τακτική της πλειοψηφίας της ΠΓ τείνει να ακυρώσει εν τη γενέσει του το εγχείρημα.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα θεωρεί ότι ο μονόπλευρος προσανατολισμός προς τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και η εμμονή για την υλοποίησή του, με κάθε κόστος, πλήττουν την εικόνα της σύγχρονης Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τα θέματα αυτά, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη συγκρότηση και στις πρωτοβουλίες της Ανανεωτικής Πτέρυγας, θα συζητηθούν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που διοργανώνεται στις 16 Ιουνίου, στις 10 πμ, ημέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο Αthens Acropol στην Ομόνοια.