Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2007

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου και Δ.Στρατούλη με τον Σύλλογο Καθηγητών Φροντιστηρίων

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Δημ. Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα με τον Σύλλογο Καθηγητών Φροντιστηρίων  και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Είχαμε μια συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια καθηγητών. Όσο κι αν κάνει εντύπωση, είναι ένας από τους χώρους εκείνους όπου υπάρχει πλήρης παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας, των συλλογικών συμβάσεων. Και όποτε σηκώσει κεφάλι κάποιος καθηγητής για να ζητήσει απλώς εφαρμογή των οικονομικών υποχρεώσεων της εργοδοσίας, έχουμε μηνύσεις, παραπομπές στη δικαιοσύνη και απολύσεις. Θέλω να πω, ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ένα κοινωνικό κράτος χωρίς να υπάρχει έλεγχος από την πλευρά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και χωρίς να υπάρχει κρατικός έλεγχος.

Ζητάμε από την πολιτεία να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους που είναι νέοι κυρίως καθηγητές και καθηγήτριες, μέσω του   σώματος των επιθεωρητών εργασίας και μέσω των ελέγχων που πρέπει να γίνονται,  ώστε να σταματήσει αυτή η σκληρή ασυδοσία της εργοδοσίας σʼ αυτό το χώρο.»

ΠΑΝ. ΣΩΤΗΡΗΣ (Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα φροντιστήρια καθηγητών)

« Ενημερώσαμε τον κ. πρόεδρο για τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο μας, συνθήκες πραγματικού εργασιακού μεσαίωνα με ελαστική εργασία, απολύσεις κάθε χρόνο, πολύ χαμηλές αμοιβές σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αλλά και συστηματική παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ενημερώσαμε επίσης τον κ. Πρόεδρο για την πραγματική βιομηχανία δικαστικών διώξεων και αγωγών που υπάρχει τα τελευταία χρόνια εναντίον του σωματείου μας από την πλευρά της εργοδοσίας, γιατί θεωρούμε ότι είναι πρόκληση, πρώτον , να έχει ασκηθεί αγωγή εναντίον του σωματείου και πέντε συνδικαλιστών και να διεκδικείται 1.300.000 ευρώ και έξη μήνες προσωποκράτηση για τον καθένα από τον αντιπρόεδρο της εργοδοτικής ένωσης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων του Ν. Αττικής κ. Ιω. Δράκο, μόνο και μόνο επειδή το σωματείο παρενέβη, όπως είχε κάθε δικαίωμα,  για να τηρηθεί μια νόμιμη αργία στις 2 Ιανουαρίου 2006.

Αποτελεί επίσης πρόκληση η προηγούμενη ηγεσία του Σωματείου εδώ και 7 χρόνια να σέρνεται δικαστικά από τον προηγούμενο αντιπρόεδρο της εργοδοτικής ένωσης τον κ. Χαρίση, επειδή συμπαραστάθηκε σε  μια συνάδελφο η οποία διώκεται επειδή διεκδίκησε το αυτονόητο, επειδή εργάζεται κάπου να της κολλιούνται τα ένσημα τα οποία της αναλογούν.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να μπει ένας φραγμός σʼ αυτή την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία που επικρατεί μέσα στο χώρο μας. Σε κάθε περίπτωση το σωματείο θα συνεχίσει να δρα, δεν σκύβει το κεφάλι, και ζητάμε, κι έχουμε ανάγκη σʼ αυτή την προσπάθεια, τη συμπαράσταση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

To Γραφείο Τύπου