Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2005

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ Ο.Α.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς τονίζει:

Ο Πρωθυπουργός προδιέγραψε απαξιωτικά την τύχη του εθνικού αερομεταφορέα. Εκτός από το γεγονός ότι άφησε την Ο.Α. και την χώρα ανυπεράσπιστη απέναντι στην αυθαίρετη πρόθεση της Ε.Ε. για επιβολή προστίμου, ενοχοποίησε την Ο.Α. για τα δεινά των αερομεταφορών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ανταγωνιστές της και ενισχύοντάς τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με την ενίσχυση της νεοφιλελεύθερης «αντιπολίτευσης» του ΠΑΣΟΚ, που ζητά σε όλους τους τόνους κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση, προχωρά στην απεθνικοποίηση των αερομεταφορών. Με άλλοθι την Ε.Ε., αποσιωπώντας ότι σειρά κυβερνήσεων, ακόμα και συγγενών ιδεολογικά προς αυτήν, αρνήθηκαν την αποποίηση, των εθνικών τους αερομεταφορέων.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως και στην πρόσφατη ημερίδα του αποτύπωσε, πιστεύει ότι ο ρόλος του αναπτυσσόμενου δημόσιου Ομίλου της Ο.Α. είναι αναντικατάστατος για την εθνική άμυνα, την εθνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη, το διεθνές ρόλο της χώρας, τον απόδημο ελληνισμό, την ασφάλεια των πτήσεων.

Γι αυτό μονόδρομος είναι η απόκρουση της ιδιωτικοποίησης, η στήριξη του εθνικού αερομεταφορέα και η διεύρυνση του δημόσιου κοινωνικού του ρόλου.

To Γραφείο Τύπου