Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2007

Πίσω από τα κάγκελα βρίσκονται παραλίες. ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση συμπαράστασης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ προς τον απεργό πείνας Δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη, σήμερα Τετάρτη 30/5/07 στις 6μμ. (Σημείο συνάντησης: Κάτω από την Πεζογέφυρα του Αγ. Κοσμά)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ"

Στη χθεσινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ελληνικού, η δημοτική Αρχή της πόλης, δημοτικές και νομαρχιακές Αρχές και κινήσεις, φορείς και κάτοικοι από όλη την Αττική αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Έτσι, την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις έξι το απόγευμα ο Δήμος Ελληνικού θα γκρεμίσει τα κάγκελα των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που καταλαμβάνουν παράνομα τις παραλίες της περιφέρειάς του.

Η Ανοιχτή Πόλη, σε έμπρακτη συμπαράσταση, θα είναι εκεί. Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης μας να κάνουν το ίδιο. Η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, η προστασία του δημόσιου χώρου και η αλληλεγγύη με όσους αγωνίζονται γιʼ αυτά είναι υπόθεση όλων μας. Ο αγώνας του Χρήστου Κορτζίδη, της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του Ελληνικού μας αφορά όλες και όλους.

Ο Δήμος Ελληνικού έκανε έκκληση στους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής να του συμπαρασταθούν συμβολικά, κλείνοντας εκείνη την ημέρα τα δημοτικά τους καταστήματα. Επίσης, λόγω της μη επάρκειας των κατάλληλων οχημάτων και μηχανημάτων, ο Δήμος Ελληνικού ζήτησε και έμπρακτη συμπαράσταση. Αρκετοί Δήμοι έχουν ήδη απαντήσει θετικά.

Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, να ανταποκριθεί στην έκκληση του Δήμου Ελληνικού, να κρατήσει κλειστά τα δημοτικά του καταστήματα την Τετάρτη και, σε συνεννόηση με τον Δήμο Ελληνικού, να στείλει τα απαραίτητα για την κατεδάφιση μηχανήματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ συμπαραστέκεται στην απεργία πείνας που κάνει εδώ και πολλές μέρες ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης καθώς και οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής, για να απελευθερωθούν οι παραλίες του δήμου από τα οικονομικά συμφέροντα και να αποδοθούν στους πολίτες και καλεί σε μαζική παρουσία τα μέλη και τους φίλους του στην κινητοποίηση του δήμου Ελληνικού και των τοπικών κοινωνικών φορέων και κινημάτων την Τετάρτη το απόγευμα στις 30 Μαΐου, για να ρίξουμε τα κάγκελα που κλείνουν τις παραλίες.

Η προσυγκέντρωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ θα είναι κάτω από την πεζογέφυρα του Αγίου Κοσμά, η οποία οδηγεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στις 5 το απόγευμα.

Αθήνα, 28/5/2007
Το συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ


To Γραφείο Τύπου