Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/05/2007

Ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Κοσμά λόγω υπερχείλισης του αγωγού ακαθάρτων

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη και του Γιάννη Δραγασάκη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Η έντονη πρόσφατη βροχόπτωση της 28ης Μαΐου 2007 προκάλεσε υπερχείλιση των φρεατίων ακαθάρτων και ομβρίων μπροστά από το αντλιοστάσιο με αριθμό 33 της Ε.Υ.Δ.Α.Π, με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος λυμάτων να πλημμυρίσει την περιοχή από την Λ. Ποσειδώνος μέχρι τον χώρο της παραλίας του Αγίου Κοσμά και να προκαλέσει εκτεταμένη ρύπανση τόσο στην χερσαία ζώνη όσο και στην θαλάσσια περιοχή.

Το πρόβλημα αυτό έχει επανειλημμένα απασχολήσει την συγκεκριμένη περιοχή  και κάτοικοι και φορείς της περιοχής ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα προτείνεται η ένταξη στον αγωγό αποχέτευσης και των κτιρίων που βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί από την Λ. Ποσειδώνος στο ακρωτήριο του Αγίου Κοσμά (Ναυταθλητικός Σύλλογος «Ιππόκαμπος» Κωπηλατικός Σύλλογος Αιγυπτιωτών, εγκατάσταση πλαζ Αγίου Κοσμά κ.λπ.)

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι η θέση του για το συγκεκριμένο πρόβλημα και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπισή του, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία στην περιοχή καθώς και η θαλάσσια ρύπανση;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης  

Γιάννης Δραγασάκης