Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη για την Έκθεση του ΟΟΣΑ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην Έκθεση του ΟΟΣΑ και τις σχετικές δηλώσεις του κ.Γ.Αλογοσκούφη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γ.Παπανδρέου,  έκανε την εξής δήλωση:

«Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, συνιστά ένα «αντικοινωνικό μανιφέστο» που περιέχει δέσμη προτάσεων για:

-την κατεδάφιση των ασφαλιστικών  και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-την περαιτέρω ελαστικοποίηση και διάλυση  των εργασιακών σχέσεων

-την επιβολή εντονότερων ταξικών διακρίσεων και καθιέρωση διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η κυβέρνηση δια του κ. Αλογοσκούφη, όχι μόνο δεν απέρριψε τις αντικοινωνικές προτάσεις του ΟΟΣΑ, αλλά επί της ουσίας συμφώνησε με το πνεύμα τους, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται «στη μέση του δρόμου» για την υλοποίησή τους.

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης,  ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γ.Παπανδρέου, ενώ βρήκε την ευκαιρία, μετά τη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, να επικρίνει γενικά την κυβέρνηση, δεν βρήκε ούτε ένα λόγο αποδοκιμασίας των αντικοινωνικών προτάσεων της Έκθεσης ΟΟΣΑ.

Το «αντικοινωνικό  μανιφέστο» του ΟΟΣΑ αντιπροσωπεύει την «κρυφή ατζέντα» κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και βρίσκεται στον πυρήνα των ανομολόγητων μετεκλογικών τους σχεδιασμών.

Μόνον η ήττα του δικομματισμού και η ισχυροποίηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να αποτρέψει τον προετοιμαζόμενο μετεκλογικό κοινωνικό εφιάλτη.»

To Γραφείο Τύπου