Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2007

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο αγώνας του Δημάρχου Ελληνικού για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από τον Δημήτρη Παπαδημούλη

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλη ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συλλογή υπογραφών με θέμα την υποστήριξη του αγώνα του Δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στον αιγιαλό, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νόμου 2971/2001 και του σχετικού προεδρικού διατάγματος, το οποίο παραμένει χρόνια ανεφάρμοστο.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξέφρασε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κορτζίδη την απόλυτη υποστήριξή του στον αγώνα του Δημάρχου, και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία συμπαράστασης που έχει αναληφθεί.

Το κείμενο συμπαράστασης των Ευρωβουλευτών έχει ως εξής:

"Ο Δήμαρχος Ελληνικού, ενός παραλιακού Δήμου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας βρίσκεται από τις 18 Μαΐου 2007 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο, που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, την ελεύθερη δηλαδή πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού, ενός δημόσιου χώρου, από όλους τους πολίτες.

Η πράξη του αυτή που έχει ήδη ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, φορείς της αυτοδιοίκησης, συνδικάτα και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχει ευρύτερη πανευρωπαϊκή διάσταση και αφορά στον ευρύτερο αγώνα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε αυτόν τον αγώνα. Ελπίζουμε η λύση να δοθεί άμεσα και να αποτελέσει προηγούμενο για να πέσουν τα συρματοπλέγματα και στις τόσες άλλες παραλίες όπου παρανόμως ένα δημόσιο αγαθό έχει εκχωρηθεί πλήρως και αποκλειστικά στα ιδιωτικά συμφέροντα"

To Γραφείο Τύπου