Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ και του θέσαμε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τους εργαζόμενους σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα στους ραδιοσταθμούς FLASH και PLANET και ζητήσαμε να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα νόμιμα δικαιώματά των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να διευκρινιστεί το θολό ιδιοκτησιακό τοπίο το οποίο υπάρχει και να λυθούν αινίγματα για το ποιος κατέχει κάποιο σημαντικό ΜΜΕ, πως το χρησιμοποιεί και εν πάση περιπτώσει να μην επιτρέπεται, στο βωμό ιδιοτελών επιδιώξεων και παιχνιδιών ορισμένων κύκλων, να υπάρχουν θύματα από τους εργαζόμενους.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα που θέσαμε είναι τα θέματα της πολυφωνίας στα ΜΜΕ, ειδικά στα τηλεοπτικά μέσα.

Υπάρχει, ιδιαίτερα από τα ιδιωτικά κανάλια, μία απόλυτη μη εφαρμογή των συνταγματικών κανόνων της αναλογικής, ισότιμης πληροφόρησης και ενημέρωσης για τις απόψεις και τις δραστηριότητες των κομμάτων. Ζητήσαμε από το ΕΣΡ να υπερασπιστεί αυτή τη βασική αρχή.

Ένα τρίτο ζήτημα που θέσαμε είναι αυτό του πολιτιστικού επιπέδου ορισμένων εκπομπών οι οποίες προσβάλουν βασικές αξίες και προσωπικά δεδομένα, είτε αφορούν στα δικαιώματα και την προσωπικότητα της γυναίκας, στα δικαιώματα των παιδιών, τον ρόλο της οικογένειας και το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα.»

To Γραφείο Τύπου