Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2007

Ομιλία Δ.Στρατούλη ατο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, μιλώντας στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι ασφαλισμένοι με την ψήφο τους να ακυρώσουν τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στην ΕΕ και στον ΟΟΣΑ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να κρύβεται πίσω από κάποιες κινήσεις ορισμένων Τραπεζών για επαναγορά από τα ασφαλιστικά ταμεία ενός μέρους των «δομημένων» ομολόγων που τους διέθεσαν, που κυρίως τις κάνουν για το καλό τους όνομα και για να αποφύγουν τις όποιες ποινικές και αστικές ευθύνες, θα πρέπει επιτέλους να πάρει πολιτικές αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των ζημιών των ασφαλιστικών Ταμείων από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών τους. Για την άμεση και έντοκη επιστροφή από ΟΛΕΣ τις Τράπεζες στα Ασφαλιστικά Ταμεία, όλων των χρημάτων που αυτά έδωσαν για την αγορά των «δομημένων» ομολόγων, προχωρώντας οι ίδιες στην άμεση επαναγορά τους. Για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής των επιχειρήσεων που αποτελεί διαχρονική βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες πρόταση νόμου στη Βουλή για την κάλυψη όλων των ζημιών που υπέστησαν τα αποθεματικά της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης λόγω της λεηλασίας τους από το 1950 μέχρι σήμερα. Για την ασφαλή, εγγυημένη, διαφανή και ελεγχόμενη αξιοποίηση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ήδη στη δημοσιότητα την πρότασή του για τη συγκρότηση στη Βουλή εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της διαχρονικής λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων τουλάχιστον από το 1998 μέχρι σήμερα και για τον καταλογισμό των πολιτικών ευθυνών. Όμως η Ν.Δ. αρνείται να την αποδεχτεί και το ΠΑΣΟΚ να την συνυπογράψει.

Οι ασφαλισμένοι της χώρας μας με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους πρέπει να βάλουν ένα μεγάλο φραγμό στα τρωκτικά που με την ανοχή των κυβερνήσεων ληστεύουν συστηματικά την περιουσία της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο πιο πολύ μειώσουν τη δύναμη του κόμματος που θα κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές τόσο περισσότερη δύναμη θα δώσουν στην κοινωνία, για να αποκρούσει τις κρυφές ατζέντες για κατεδάφιση του ασφαλιστικού, για τις οποίες είναι δεσμευμένες και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. είτε στον κ. Αλμούνια της ΕΕ είτε στον ΟΟΣΑ, που σήμερα τα έβγαλε ξεδιάντροπα όλα στη φόρα.»

To Γραφείο Τύπου