Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2007

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη κινητοποίηση στο Ελληνικό με κύριο αίτημα «ελεύθερες ακτές για όλους». Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν με προσωπικό και μηχανήματα οι Δήμοι Ελληνικού, Αλίμου, Ηλιούπολης, Κερατέας, Βύρωνα, Ταύρου, Καισαριανής, Αργυρούπολης, Βάρης και Ν. Σμύρνης. Συμμετείχαν επίσης Δήμαρχοι και δημοτικές κινήσεις από όλο το Λεκανοπέδιο. Η συμμετοχή των πολιτών έφτασε τις 5.000.

Το πρωί έγινε καθαρισμός της παραλίας ενώ στις 6.00 ξεκίνησε το ξήλωμα των κιγκλιδωμάτων που περιφράσσουν την παραλία με τη βοήθεια των συνεργείων των Δήμων που προαναφέρθηκαν και περιφρούρηση των πολιτών. Το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΩΝ Ο ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, ο Ν. Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, ο Γ. Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Μπανιάς, Γραμματέας της ΑΚΟΑ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Π.Γ του ΣΥΝ. Δ. Στρατούλης, Στ. Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη. Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα, ο Δ. Τζανακόπουλος, Γραμματέας του Κ.Σ. καθώς και μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ο Αλ. Καλύβης, αντιπρόεδρος της ΓΣΣΕ, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, ο Γρ. Καλομοίρης από την ΟΛΜΕ, ο Ζ. Πεπές από την ΟΤΟΕ, αντιπροσωπείες της ΚΟΕ και της ΔΕΑ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σήμερα η ημέρα είναι ιστορική. Οι πολίτες εφαρμόζουν το Σύνταγμα που προβλέπει δημόσιο αιγιαλό, το οποίο σημαίνει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες για όλους. Τα τείχη πέφτουν. Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Πρέπει να στηρίξουμε μέχρι την τελική νίκη τις προσπάθειες της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης του Ελληνικού και ιδιαίτερα του Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος βρίσκεται στη 13η ημέρα απεργίας πείνας, μια απεργία που οδηγεί σε μέρες ελπίδας και χαράς για όλους όσους ζούμε στο λεκανοπέδιο.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, μεταξύ άλλων είπε:

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το ότι τόσος κόσμος βρίσκεται σήμερα εδώ και για ένα αίτημα το οποίο δεν αφορά μόνο εμάς. Η κινητοποίηση αυτή και η συμμετοχή του κόσμου είναι ένα καλό βήμα με ξεχωριστή συμβολική σημασία. Θα συνεχιστεί ο αγώνας και η απεργία πείνας καθώς δεν έχουμε ακόμα μια σαφή απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης για τα αιτήματά μας.

To Γραφείο Τύπου