Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
31/05/2007

Επιστολή της Κριστιάνε Ρεϋμαν, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαίκής Αριστεράς και του Δικτύου Γυναικων της Ε.Α. για να εκφράσει την συμπαράσταση της στον Δήμαρχο του Ελληνικού Χρ.Κορτζίδη

Αγαπητέ  Χρήστο Κορτζίδη

Από την ιστοσελίδα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πληροφορήθηκα ότι κάνετε απεργία πείνας εναντίον της ιδιωτικοποίησης των παραλιών και για την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Αισθάνθηκα υπερήφανη για αυτή την πρωτοβουλία σας.

Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν όλους μας, άνδρες και γυναίκες, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κατά των νόμων της «παγκοσμιοποίησης». Με τη  ενθαρρυντική για μας ενέργειά σας δείχνετε ότι: Πρόκειται για το πώς κάθε ένας και κάθε μία από μας ενεργεί και δραστηριοποιείται. Αυτό με εμπνέει και μου δίνει κουράγιο. Φυσικά εμείς οι αριστεροί βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αναπτυχθούν κινήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού, τα ενισχύουμε και μετέχουμε. Όμως το κίνημα γεννιέται από τους πολλούς εκείνους ανθρώπους που κάποια στιγμή αποφασίζουν πως δεν πάει άλλο πια.

Είμαι εκπρόσωπος της φεμινιστικής ομάδας εργασίας LIZA του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, ακτιβίστρια στο Δίκτυο Γυναικών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σαν αριστερή αλλά και σαν φεμινίστρια βλέπω στο πρόσωπό σας έναν ομοϊδεάτη.

Τα ζητήματα της Δημοκρατίας, της Ισότητας των φύλων, της Οικολογίας και της Ειρήνης δεν είναι ξεχωριστά αλλά συνδέονται το ένα με το άλλο.

Το παράδειγμα σας είναι χαρακτηριστικό. Και για αυτό σας ευχαριστώ.

Σας εύχομαι να έχετε επιτυχία.

Και σας παρακαλώ σύντροφε Χρήστο Κορτζίδη να προσέχετε τον εαυτό σας.

Έχετε την αλληλεγγύη μας.

Κριστιάνε Ρέϊμαν