Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2007

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου με το Σωματείο εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Σωματείου Εργασιακών Συμβούλων ΟΑΕΔ και συζήτησε μαζί τους για τα εργασιακά τους προβλήματα.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

 «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί μια σκληρή στάση απέναντι στους συμβασιούχους, παρότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να εξελιχθούν οι εργασιακές τους σχέσεις σε αορίστου χρόνου και να έχουν σταθερή απασχόληση. Ακραίο παράδειγμα είναι αυτό που βλέπουμε στον ΟΑΕΔ, όπου έχουμε οργανισμό για την απασχόληση του εργατικού δυναμικού,  που όχι μόνο δεν εφαρμόζει την οδηγία της ΕΕ και τη σχετική ελληνική νομοθεσία, αλλά δεν εφαρμόζει ούτε καν την απόφαση του ΑΣΕΠ, ο οποίος συμφώνησε με την εξέλιξη σε αορίστου χρόνου των εργασιακών σχέσεων των εργασιακών συμβούλων. Είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το κόλπο για την υποβάθμιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων, και να προχωρήσει άμεσα σε μονιμοποίηση των εργασιακών συμβούλων.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι δυστυχώς, αυτή τη  στιγμή διαμορφώνεται μια νέα γενιά συμβασιούχων, προκειμένου η κυβέρνηση να παρακάμψει την εργατική νομοθεσία όσον αφορά στα δικαιώματά τους, αλλά και να τους χρησιμοποιήσει ως δυνάμεις που εκλογικά μπορούν να τη στηρίξουν, παρακάμπτοντας τις αντικειμενικές διαδικασίες που επιβάλλει ο ΑΣΕΠ και τις υπόλοιπες  προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.»

Μακράκης Γιώργος ( Πρόεδρος του Σωματείου εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ)

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο φαινόμενο, δηλαδή οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της ανεργίας , του μεγαλύτερου  ζητήματος της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή, να είναι συμβασιούχοι. Και όχι μόνον είναι συμβασιούχοι, αλλά παρότι το ΑΣΕΠ αποφάνθηκε ότι όλοι οι εργασιακοί σύμβουλοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, η διοίκηση του ΟΑΕΔ, δυστυχώς, προσέφυγε κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί , χωρίς παράλληλα να κάνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης των εργασιακών σχέσεων, ώστε να μπορέσουν να μονιμοποιηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι επιστημονικό προσωπικό καταρτισμένο και έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για την κατάρτισή τους, και αυτή τη στιγμή αναγκάζονται ένας ένας να αποχωρεί από τον ΟΑΕΔ, αναζητώντας κάπου αλλού μια πιο σταθερή εργασιακή σχέση»

To Γραφείο Τύπου