Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2007

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού!

Με εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκαν την επίσκεψη ευρωβουλευτή στους θαλάμους και κάθε επαφή με τους νοσηλευόμενους!

Δ.Παπαδημούλης: «Προσβάλλει τον πολιτισμό μας - Ζητούμε άμεσα μέτρα και συνάντηση με τους κ.κ. Παπαληγούρα και Αβραμόπουλο.»

Τριτοκοσμικές συνθήκες, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραβιάζουν τους διεθνούς κανόνες και απειλούν την υγεία τόσο των νοσηλευομένων όσο και των εργαζομένων διαπίστωσε επιτροπή με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημ.Παπαδημούλη, κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος».

Η διευθύντρια του νοσοκομείου Κορυδαλλού κα Τιλσίζογλου επικαλούμενη ότι δεν είχε την άδεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αρνήθηκε στον Έλληνα ευρωβουλευτή και τους γιατρούς που τον συνόδευαν να επισκεφτεί τους θαλάμους και να συναντηθεί με τους νοσηλευόμενους. Σημειώνεται ότι το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί γραπτά και έγκαιρα από την Επιτροπή μετά από επιθυμία των ίδιων των νοσηλευομένων.

Η Επιτροπή, που αποτελείτο από τους: Δ.Παπαδημούλη ευρωβουλευτή, Π.Λάμπρου εκπρόσωπο της ΑΚΟΑ, Θ.Καραμπέλη γιατρό, Ολ. Κοσμοπούλου γιατρό, Γ.Προκόβα γιατρό, Θ.Ποτήρη δικηγόρο και Δ.Αδαμόπουλο Υπεύθυνο Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, ενημερώθηκε από την διοίκηση. Από τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η διοίκηση προκύπτει ότι το «νοσοκομείο» λειτουργεί χωρίς τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής, με πεπαλαιωμένες υποδομές, απαράδεκτο συνωστισμό των νοσηλευομένων και τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι το «Νοσοκομείο» υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν έχει παραμικρή σύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής:

«Η αδιανόητη απαγόρευση να επισκεφτούμε τους θαλάμους και τους νοσηλευόμενους μετά από εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελεί πρόκληση. Επιβεβαιώνει ότι κάτι θέλουν να κρύψουν. Η κατάσταση που επικρατεί επί χρόνια προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Δεν μιλάμε για πραγματικό νοσοκομείο αλλά για αποθήκη ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα και ριζικά.

Ζητούμε:

•    Στελέχωση με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

•    Σύνδεση του νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου με το ΕΣΥ

•    Μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων ανά θάλαμο

•    Ορθή διαχείριση των ιατρικών και μολυσματικών αποβλήτων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των κρατουμένων και του προσωπικού.

•    Ένταξη του ψυχιατρικού τμήματος στα συγχρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα για την ψυχική υγεία

Θα ζητήσουμε άμεση συνάντηση τόσο με τον κ. Παπαληγούρα όσο και με τον κ. Αβραμόπουλο προκειμένου να επισπευσθούν οι αναγκαίες ενέργειες.»

To Γραφείο Τύπου