Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2005

Συνάντηση του ΣΥΝ με το Κ.Κ. Κούβας

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/9 στην Αβάνα συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων .

Εκ μέρους του Κ.Κ. Κούβας παραβρέθηκαν οι: Αλμπέρτο Κουρμπέλο Πατρόν, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε., Χουάν Κάρλος Φρομέντο, υπεύθυνος για την Ευρώπη και Πέγκυ Λη Σαϊλοτ, μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.. Από πλευράς του ΣΥΝ, συμμετείχαν οι: Νίκος Συρμαλένιος και Σοφία Ανδριοπούλου μέλη της ΚΠΕ, και τα στελέχη, Αλέκα Σιώκου Φρίξος Πρωτογερέλης, Τάσος Φακιολάς, 'Αρης Τσουκνίδας, Αλέκος Λάϊος και Στάθης Ανδριόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Τονίστηκε η σημασία προώθησης των ολοκληρώσεων τόσο της Ευρώπης όσο και της Λατινικής Αμερικής, για να υπάρξει μια νέα ισορροπία απέναντι στην παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.

Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ έγινε ιδιαίτερη ενημέρωση για το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά» και επιδόθηκε πρόσκληση συμμετοχής του Κ.Κ. Κούβας στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά, τον Οκτώβρη στην Αθήνα.

Εκφράστηκε, επίσης, για ακόμα μία φορά, η καταδίκη της πολιτικής του εμπάργκο κατά της Κούβας και μεταφέρθηκε η συμπάθεια και η αλληλεγγύη ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κούβας αναφέρθηκε στην ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων των δύο κομμάτων και τονίστηκε η συμβολή του ΣΥΝ στην αλληλεγγύη προς τον Κουβανικό λαό.

To Γραφείο Τύπου