Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ στον Παναγιώτη Τσούτσια δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και την κυβερνητική πολιτική.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με την Ελλάδα να βρίσκεται ουραγός στην Ευρώπη. Την ώρα που οι πολίτες ζητάνε περισσότερο πράσινο και μεγαλύτερη προστασία των δασών έχουμε μια κυβέρνηση που πάει να βάλει χέρι και στα υπάρχοντα δάση με την αναθεώρηση του άρθρου 24.

Έχουμε:

•    Περισσότερες από 1000 παράνομες χωματερές

•    Το νέφος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα να κόβει δυο χρόνια από τη ζωή μας

•    Πόλεις χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς και αποχέτευση

•    Και, τέλος, ξοδεύουμε παραπάνω ενέργεια 20% από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και χρησιμοποιούμε, αντί για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα πιο ρυπογόνα καύσιμα: πετρέλαιο και λιγνίτη. Έτσι υπονομεύουμε και το περιβάλλον και τον τουρισμό μας και τη διεθνή εικόνα της χώρας

Είμαστε μαζί με την Εσθονία η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Σουφλιάς είναι υπουργός Δημοσίων έργων και αντιλαμβάνεται το περιβάλλον ως μια ενοχλητική παράμετρο που τον δυσκολεύει να κάνει γρήγορα και φθηνά τα Δημόσια Έργα, γιʼ αυτό αφήνει συνεχώς αιχμές για τον Επίτροπο Περιβάλλοντος τον κ. Δήμα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ένας επιπλέον λόγος που πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ΣΥΝ είναι για να δυναμώσει τη φωνή του, για να έχουμε πιο ισχυρή φιλοπεριβαλλοντική πολιτική. Γιατί είμαστε πίσω σʼ αυτά, όχι γιατί δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά γιατί υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, διαπλεκόμενα, γιατί υπάρχει μια τάση απληστίας στην οικονομική ανάπτυξη που τρώει και το περιβάλλον και τη ζωή μας.

Για την επίθεση της κας Παπαρήγα εναντίον του Συνασπισμού

Η ηγεσία του ΚΚΕ ανησυχεί για την άνοδο της επιρροής του ΣΥΝ γι΄ αυτό και καταφεύγει στη γνώριμή σταλινική μέθοδο της λάσπης και της συκοφαντίας. Η κα Παπαρήγα έχει διαρκώς ως στόχο της τον ΣΥΝ.

Ο ΣΥΝ αγωνίζεται για την ισχυροποίηση, την ανανέωση και τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς στους καθημερινούς αγώνες, για ανοιχτές παραλίες μαζί με τον Χρήστο Κορτζίδη, τον οποίο η ηγεσία του ΚΚΕ, όχι μόνο διέγραψε και πολέμησε για να μην γίνει Δήμαρχος Ελληνικού, αλλά ο «Ριζοσπάστης» δεν αναφέρει καν το όνομά του. Αγωνίζεται για το άρθρο 16 μαζί με τη νεολαία, για το εισόδημα των εργαζομένων και των ανέργων μαζί με τα συνδικάτα, για το περιβάλλον μαζί με τους οικολόγους, για το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους μαζί με την πλειοψηφία των πολιτών.

Το ΚΚΕ είναι ό,τι πιο συντηρητικό, ό,τι πιο αποστεωμένο, πιο οπισθοδρομικό, πιο σταλινικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή Αριστερά και,. με την εμμονή του στη διαίρεση της Αριστεράς, διευκολύνει και το σύστημα και τη δεξιά πολιτική και το κατεστημένο. Αν είναι κάτι που φοβάται το κατεστημένο είναι μια Αριστερά που, παρά τις διαφορές της, ενώνεται στους αγώνες. Μια Αριστερά που ξέρει να κερδίζει μικρές καθημερινές νίκες. Γι΄ αυτό ακριβώς και πολεμούν τον ΣΥΝ οι υποστηριχτές της δεξιάς πολιτικής, οι Πολύδωρες, οι Καρατζαφέρηδες και οι Χριστόδουλοι, την ώρα που χαϊδεύουν το ΚΚΕ.

To Γραφείο Τύπου