Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2007

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά για την Ψυτάλλεια

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΝ καταγγέλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, που αυθαίρετα και απαράδεκτα δεν επέτρεψαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος, σε αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς να επισκεφθεί την Ψυτάλλεια, προκειμένου να αποκτήσει από πρώτο χέρι μια εικόνα για το μεγάλο πρόβλημα της δυσοσμίας και της ρύπανσης που βασανίζει όλον τον Πειραιά.

Οι τεχνικοί λόγοι που προεβλήθησαν για την απαγόρευση ήταν απολύτως προσχηματικοί αφού η παρουσία της αντιπροσωπείας στην Ψυτάλλεια θα ήταν συμβολική και ειρηνική. Το ερώτημα είναι: Τι θέλουν να κρύψουν και γιατί οι αρμόδιοι;

Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελούταν από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΝ Μανόλη Σαρρή, Γιώργο Αλεβιζόπουλο, Δημ. Μέρκο, Σπύρο Γενναδόπουλο, τον Θοδωρή Δρίτσα Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας», την Εύη Καρακώστα Νομαρχιακή Σύμβουλο Πειραιά και τον Δημ. Καρακώστα από την «Ανθρώπινη Πόλη» Κερατσινίου.