Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/09/2005

Ο Αλ.Αλαβάνος και Κ.Ησυχος με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Κ. Ήσυχο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και αντιπρόεδρο της ΟΣΠΑ, επισκέφθηκε σήμερα τους εργαζόμενους στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα χθες το Αεροδρόμιο της Μακεδονίας, σήμερα το Ελ. Βενιζέλος. Είναι οι μέρες της μεγάλης μάχης για να γίνει η Ολυμπιακή πραγματικά κερδοφόρα, αποτελεσματική, αυτοτελής δημόσια επιχείρηση, να σταματήσει να είναι ιδιωτική κομματική επιχείρηση, διότι έχουμε δει και ακραία φαινόμενα αυτές τις μέρες, όπως τον Υπουργό ενημέρωσης να λέει ψεύδη και να συκοφαντεί μια δημόσια εταιρεία σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή μάλιστα που κλείνονται τα μυστικά πακέτα για τον επόμενο χρόνο.

Θέλω να σας πω ότι ήδη ζήτησα κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου προκειμένου όλη η αντιπολίτευση να συντονίσει τις ενέργειές της για να μην περάσει το σχέδιο για το ξεπούλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Λυπούμαστε για τη μέχρι τώρα θέση του ΠΑΣΟΚ όπως εκφράστηκε χθες, που είναι μια θέση κολοκυθιάς με την κυβέρνηση, ποιος μπορούσε να πουλήσει καλύτερα την Ολυμπιακή-το ΠΑΣΟΚ στην ΑΧΟΝ ή η κυβέρνηση στους αμερικανοισραηλινούς.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλες φωνές και θέλουμε αυτή τη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση να μην ακολουθήσει την ίδια στάση που ακολούθησε στην υπόθεση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και να σταθεί με τα συμφέροντα της πολιτείας, του δημοσίου, των εργαζομένων. Συνάντηση ζητάω και από τη γραμματέα του ΚΚΕ κ.Παπαρήγα, όπως επίσης και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για να τον θέσω μπροστά στις ευθύνες του.

Κατά τη γνώμη μου θα είναι ένα πολιτικό έγκλημα η Ελλάδα να χάσει το δημόσιο αερομεταφορέα, πρώτα απ’ όλα για λόγους ασφαλείας των πολιτών, για λόγους σύνδεσης των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών με το κέντρο, για λόγους οικονομικούς, για λόγους κοινωνικούς, για λόγους τουριστικούς.

Τέλος θέλω να αναφέρω το εξής: Ότι η Ελλάδα έχει ένα τρομερό πολιτικό μέσο απέναντι στην Επιτροπή Μπαρόζο, που μετά τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία, έπρεπε να είναι κρυμμένη κάτω από το τραπέζι και όχι να έχει τέτοιο θράσος, παρεμβαίνοντας στα ιδιοκτησιακά ζητήματα των μεγάλων εταιρειών σε διάφορες χώρες-μέλη. Και το μεγάλο μέσο που έχει ακόμα η Ελλάδα, είναι να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα για να δούμε πώς ακριβώς, όχι οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή αλλά όλοι οι έλληνες πολίτες ανταποκρίνονται σ’ αυτή την επίθεση της ΕΕ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Τέλος πρέπει να αναφέρω ότι μαζί με όλα τα προβλήματα, κλείσιμο ή πώληση της Ολυμπιακής σημαίνει και θάψιμο των δικαίων αιτημάτων των συμβασιούχων που, μετά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, φαίνεται ότι μπορούν να οδηγηθούν και αυτοί, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλους τομείς, στο να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνει η σχετική οδηγία για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου.»

To Γραφείο Τύπου