Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2007

Δήλωση Αλ. Αλαβάνου στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού με αίτημα "Ελεύθερη παραλία για τους πολίτες"

O Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού, με αίτημα «Ελεύθερη παραλία για τους πολίτες». Σε δηλώσεις του, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την απεργία πείνας του δημάρχου του Ελληνικού, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σήμερα,  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αναδεικνύεται εδώ στην Αττική το ζήτημα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης των φυλακισμένων πολιτών του λεκανοπεδίου στις παραλίες. Πρόσβαση, που μέσα από τα μακρά τείχη που έχουν δημιουργήσει τα ολυμπιακά έργα και τα αφεντικά της νύχτας, είναι αδύνατη.

Πρωτοπόρος σε αυτό τον αγώνα, και τον τιμάμε όλοι, είναι ο αγωνιστής Δήμαρχος του Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης. Βρίσκεται στην 19η  μέρα απεργίας πείνας. Το θέμα είναι πολιτικό, αλλά και ανθρωπιστικό. Είναι ζήτημα σεβασμού της υγείας και της ζωής του Δημάρχου.

Καλώ την κυβέρνηση να ανταποκριθεί, να σταματήσει τη σιωπή της, να δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει το Σύνταγμα και του Νόμους και θα επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων του Ελληνικού και όλου του λεκανοπεδίου στις παραλίες.

To Γραφείο Τύπου