Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/06/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη Σχετικά με το μπλόκο της αστυνομίας σε πούλμαν με ακτιβιστές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στο Ροστόκ

Σχετικά με το μπλόκο της αστυνομίας σε πούλμαν με ακτιβιστές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στο Ροστόκ, ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την χθεσινή επί τρίωρο κατάληψη από τη γερμανική αστυνομία στο Ροστόκ ενός πούλμαν με 22 από τους ακτιβιστές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, που βρίσκονται εκεί και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά της Συνόδου των ηγετών των 8 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη.

Η συμπεριφορά της γερμανικής αστυνομίας στους ακτιβιστές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ ήταν βάναυση, προκλητική, εξευτελιστική και παράνομη, αφού αυτοί πήγαιναν να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη κινητοποίηση που είχε εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΣΥΝ καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες διπλωματικές ενέργειες και διαμαρτυρίες προς την γερμανική κυβέρνηση για την ωμή παραβίαση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μελών του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ».

To Γραφείο Τύπου