Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2007

Δήλωση Αλ.Αλαβάνου σχετικά με το νομοσχέδιο «για την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο «για την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από την κυβέρνηση, έκανε την εξής δήλωση:

«Φοβάμαι ότι, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση, η ληστεία, που γινόταν μέχρι τώρα παράνομα, θα γίνεται νόμιμα. Διότι, ουσιαστικά, καλούνται τα Ταμεία να καλύψουν τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος, τις τεράστιες αγορές εξοπλισμών που κάνουμε ειδικά  από τις ΗΠΑ, και από την άλλη μεριά παραδίδονται στον κερδοσκοπικό τζόγο αλλά και στη στήριξη μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτό το νομοσχέδιο, και ζητάμε για μια ακόμη φορά να γίνει Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα μπορούσε να κάνει και κάποιες προτάσεις για τη στήριξη και τη σωστή αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων.

Τέλος, θέλω για τελευταία φορά -επειδή σήμερα ανακοινώθηκε πότε κλείνει η ολομέλεια της Βουλής- να καλέσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πριν το καλοκαίρι να προχωρήσει σε αυτό που έχει δεσμευθεί και στη Βουλή, δηλαδή σε μια πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα καταθέσει ολόκληρη η αντιπολίτευση, για το ζήτημα του σκανδάλου με τα ομόλογα και τα αποθεματικά των ταμείων, σε βάθος χρόνου.»

To Γραφείο Τύπου