Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2007

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Παν.Λαφαζάνη, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ και τον Δ.Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Το μεγάλο αιτούμενο για μια λογική κυβέρνηση θα ήταν πώς θα προφυλάξει τους μικροεισοδηματίες, τους νέους εργαζόμενους, τους μικροσυνταξιούχους, από τη ληστεία που υφίστανται από τις Τράπεζες. Και σʼ αυτό θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αντίθετα, βλέπουμε ότι αυτό τον οργανισμό που ανήκει στο χώρο του δημοσίου, ο οποίος έχει μισό επιτόκιο για τις πιστωτικές κάρτες από τις Τράπεζες, ο οποίος δεν επιδίδεται σε πλειστηριασμούς για τα στεγαστικά δάνεια, ο οποίος είναι παραδοσιακά ένα είδος Τράπεζας των φτωχών, η κυβέρνηση προσπαθεί να τον ιδιωτικοποιήσει και ουσιαστικά να τον μετατρέψει σε μια άλλη ληστρική Τράπεζα. Εμείς ζητάμε να σταματήσει αυτή την πολιτική, να στηρίξει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να μην προχωρήσει σε καμία παραπέρα ιδιωτικοποίηση και να αναβαθμίσει τις σχέσεις του Ταμιευτηρίου με τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να λειτουργήσει υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας μας.»

Σίδερης Γιώργος ( Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο, για να ζητήσουμε τη βοήθειά του στην  προσπάθεια που διαφαίνεται από πλευράς κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δηλαδή να κατέβει το ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου κάτω από το 51%. Εμείς πιστεύουμε σε ένα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως είναι παγκοσμίως όλα τα Ταμιευτήρια, με δημόσιο χαρακτήρα και σ΄ αυτή την προσπάθειά μας ζητάμε τη βοήθεια όλων των κομμάτων ώστε το Ταμιευτήριο να μπορεί να παίξει τον κοινωνικό ρόλο που παίζει μέχρι σήμερα. Δηλαδή, χαμηλά επιτόκια, νέα φθηνά προϊόντα προσιτά στον απλό έλληνα πολίτη, το μικρομεσαίο, τον αγρότη, το συνταξιούχο. Νομίζουμε ότι η τραπεζική αγορά δεν χρειάζεται μια ακόμη εμπορική Τράπεζα. Ο ρόλος του Ταμιευτηρίου είναι παγκοσμίως κατοχυρωμένος και νομίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αυτή της την προσπάθεια, για να μην είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα στον κόσμο  που θα έχει ένα Ταμιευτήριο που θα ανήκει σε ιδιωτικά χέρια»

To Γραφείο Τύπου