Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/06/2007

Ποιος θα μας προστατεύσει από τις αυθαίρετες και πονηρές νομοθετικές ρυθμίσεις;

Να δεχθεί στην πράξη η κυβέρνηση κι όχι μόνο στα λόγια ότι η πρόσβαση στην παραλία είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους τους πολίτες κι ότι πρέπει οι παραλιακές ζώνες της χώρας νʼ απαλλαγούν άμεσα από άναρχες και παράνομες κατασκευές ζήτησε η βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη σε επίκαιρη ερώτησή της που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί νομοθετεί στη λογική της εμπορευματοποίησης δημοσίων αγαθών με σκοπό  το κέρδος υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών και τις ανάγκες τους. Με ρυθμίσεις και «παραθυράκια» στο νομικό πλαίσιο περί αιγιαλού υποχρεώνει τους πολίτες είτε να πληρώνουν πολύ ακριβά για ένα μπάνιο στη θάλασσα, είτε απαγορεύει εντελώς την πρόσβαση στην παραλία.

Ο Δήμαρχος του Ελληνικού λοιπόν,  οι κάτοικοί του αλλά και ολόκληρη η κοινωνία και φορείς διεκδικούν το αυτονόητο κι επειδή η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της αν και εφάρμοσε με επιτυχία ό,τι ψήφισε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στο ν. 2971/2001, δηλαδή τις γνωστές παραχωρήσεις κυρίως προς ιδιώτες.

Ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης αρκέστηκε σε υποσχέσεις για διευθέτηση του θέματος. Όμως οι πολίτες δεν περιμένουν, ο Δήμαρχος του Ελληνικού συνεχίζει την απεργία πείνας, οι κάτοικοι γκρεμίζουν με τα ίδια τους τα χέρια τα κάγκελα που τους αποκλείουν από την παραλία και οι αρμόδιοι που συνηγόρησαν στον αποκλεισμό είτε με πονηρές νομοθετικές ρυθμίσεις, είτε με τη σιωπή τους, που σήμαινε αποδοχή, θυμούνται τώρα το συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη και περιμένουν υπομονετικά να εκτονωθεί η κατάσταση και να ξανακάνουν τα ίδια.