Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με την επίσκεψη του κ. Καραμανλή και του κ. Γ. Σουφλιά στην Ψυττάλεια

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Καραμανλή και του κ. Γ. Σουφλιά στην Ψυττάλεια, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος η κυβέρνηση κατά απαράδεκτο τρόπο απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην οποία συμμετείχα, να επισκεφθεί την Ψυττάλεια προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση και την πρόοδο των έργων. Σήμερα ο κ. Κ. Καραμανλής με τον κ. Σουφλιά επισκέφθηκαν, με παράτες και τυμπανοκρουσίες, την Ψυττάλεια, με κύριο σκοπό την προεκλογική εκμετάλλευση του Εργοστασίου Ξήρανσης της λυματολάσπης που έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Η πρόοδος  που έχει σημειωθεί στην κατασκευή του Εργοστασίου Ξήρανσης δεν χρεώνεται στην κυβέρνηση της Ν.Δ., που καθυστέρησε τρία χρόνια, ούτε φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, που, ως κυβέρνηση, είχε εγκληματικά εγκαταλείψει το έργο. Η πρόοδος για την κατασκευή του Εργοστασίου Ξήρανσης οφείλεται πρώτα απ΄ όλα και κυρίως στις κινητοποιήσεις και τις μεγάλες αντιδράσεις φορέων και πολιτών του Πειραιά, οι οποίες υποχρέωσαν την κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα και ενώ έχουν επισυμβεί σοβαρότατες ζημιές στο περιβάλλον, να προβεί σε ενέργειες.

Αυτή την ώρα, αντί για κυβερνητικές κινήσεις προεκλογικής σκοπιμότητας, περιμένουμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου ξήρανσης και την απορρόφηση της ήδη συσσωρευμένης λυματολάσπης στην Ψυττάλεια.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα εμμείνει στο αίτημά του για να επισκεφθεί την Ψυττάλεια και στην ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να ληφθούν όλα τα πρόσθετα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών, αλλά και εκείνα τα ανταποδοτικά μέτρα που διεκδικούν οι γύρω Δήμοι, οι οποίοι έτσι και αλλιώς επιβαρύνονται από το έργο του βιολογικού καθαρισμού.

To Γραφείο Τύπου