Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/06/2007

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου στην κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού για την απελευθέρωση της παραλίας του Αγίου Κοσμά

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, συμμετείχε στην κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού για την απελευθέρωση της παραλίας του Αγίου Κοσμά, στην οποία πήραν μέρος βουλευτές, στελέχη του ΣΥΝ- Π.Λαφαζανης, Δ.Στρατούλης, Αλ.Τσίπρας, Π.Τριγάζης, κ.α.-, δήμαρχοι όμορων Δήμων και ο Μαν.Γλέζος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απελευθέρωσης της πρόσβασης στην παραλία από τα κάγκελα, ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι τώρα οι παραλίες ανήκαν στους βασιλιάδες της νύχτας, με τη στήριξη της σημερινής και παλαιότερων κυβερνήσεων και παρά το γεγονός ότι υπήρχε αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σήμερα ο Δήμος Ελληνικού, οι πολίτες, εφαρμόζουν το Σύνταγμα, το δικαίωμα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον αιγιαλό.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι παρών και στηρίζει με όλη του την καρδιά αυτή την κινητοποίηση που ανοίγει μια νέα εποχή για την Αττική.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα γιατί κερδίσαμε αυτή τη μάχη, χάρη στην αποφασιστικότητα του  Δημάρχου Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη, τον οποίο καλώ να σταματήσει την απεργία πείνας. Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα φάση της μάχης, που δεν αφορά μόνο το Ελληνικό αλλά ολόκληρη την Αττική που στενάζει από τους καταπατητές».

To Γραφείο Τύπου