Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2005

Αλ.Αλαβάνος: "Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειδική εξεταστική επιτροπή για το θέμα της Ολυμπιακής"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή και το αίτημα για συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για κακή διαχείριση και για καταλήστευση της Ολυμπιακής, που έφτασε σε ύψος 3δις. ευρώ. Και αυτό το θεωρεί ως ευκαιρία για να πουληθεί ή να κλείσει η Ολυμπιακή.

Εμείς προκαλούμε την κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία να προχωρήσει σε ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την εξέταση της κατάστασης και την απόδοση των πολιτικών και άλλων ευθυνών, και σήμερα και χθες, για το κατάντημα της Ολυμπιακής.

Και επιμένουμε, με βάση τις προτάσεις που έχουν γίνει από ειδικούς επιστήμονες και από τους εργαζομένους αλλά και από κόμματα όπως το δικό μας, ότι η Ολυμπιακή μπορεί να είναι και βιώσιμη, και δημόσια, και αποτελεσματική και κερδοφόρα.

Τέλος, σε σχέση με την πρόταση που κάναμε για συναντήσεις με τα άλλα κόμματα, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουμε ακόμα απάντηση, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ έχουμε απάντηση για μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, κι από ην πλευρά του ΚΚΕ έχουμε αρνητική απάντηση.»

To Γραφείο Τύπου