Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/06/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις Ρουσόπουλου για την καταβολή των τόκων του ομολόγου των 280εκ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, κ. Θ. Ρουσσόπουλου, σχετικά με την καταβολή από το Δημόσιο των τόκων του ομολόγου των 280 εκ. ευρώ προς τα Ταμεία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το ύψος του επιτοκίου που αποδίδει το Δημόσιο προς την JP MORGAN για το ομολογιακό δάνειο των 280 εκ. ευρώ και το ζήτημα της απόδοσης, κατά απαράδεκτο τρόπο, μέσω του προϋπολογισμού, των τόκων προς τα Ταμεία από την επιστροφή του εν λόγω ομολόγου, είναι δύο θέματα εντελώς διαφορετικά και παντελώς άσχετα μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να τα συσχετίσει, προκειμένου να δικαιολογήσει τα βάρη από τους τόκους, που φορτώνει στις πλάτες των φορολογουμένων, στην ουσία ομολογεί την συμπαιγνία με την JP MORGAN. Ομολογεί, δηλαδή, ότι το σχετικά «ευνοϊκό» επιτόκιο του δημόσιου ομολογιακού δανεισμού από την JP MORGAN είχε ως προϋπόθεση και απαράδεκτο αντίτιμο να κατευθυνθεί στη συνέχεια το εν λόγω ομόλογο στα χέρια των Ταμείων με ληστρικούς για τα τελευταία όρους.

Η κυβέρνηση, όσο επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εκτίθεται ακόμα περισσότερο και αυτοαποκαλύπτεται στα μάτια της κοινής γνώμης.

To Γραφείο Τύπου