Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2005

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες με τρία παιδιά

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες με τρία παιδιά, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Τα μέτρα αυτά είναι αποσπασματικά και δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες των οικογενειών με τρία παιδιά, που προέρχονται από τα αδύναμα οικονομικά, κοινωνικά στρώματα.

Ταυτόχρονα δεν δίνονται σε αυτές τις οικογένειες τα θεσμικά πλεονεκτήματα που έχουν σήμερα οι πολύτεκνοι με τέσσερα και περισσότερα παιδιά, παρ’ ότι αυτό ήταν ρητή προεκλογική δέσμευση του κυβερνητικού κόμματος, την οποία και αναιρεί.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί με τα «ψίχουλα» που δίνει σε αυτές τις οικογένειες να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα έχουν στα εισοδήματά τους, από τις γενικότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, που αυξάνουν την ακρίβεια, την ανεργία, τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.

Ο ΣΥΝ ζητά την πλήρη εξομοιώσει των οικογενειών με τρία παιδιά με τους πολύτεκνους με τέσσερα και περισσότερα παιδιά. Επίσης, συγκεκριμένα μέτρα κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των νέων ζευγαριών, των μονογονεϊκών οικογενειών και των εργαζόμενων μητέρων.

To Γραφείο Τύπου