Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2005

Δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΝ Ν.Χουντή σχετικά με τη συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Συνοψίζοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, ο Ν.Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ, τόνισε σχετικά με τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στη Δ.Ε.Θ.

«Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα δώσει απάντηση στην πρωθυπουργική ομιλία στη Δ.Ε.Θ. Από τη σημερινή συνέντευξη προκύπτει σαφώς ότι δεν κατέθεσε καμία εναλλακτική πολιτική έναντι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά ο βασικός του στόχος ήταν να ελέγξει τη Ν.Δ. από άποψη συνέπειας, αποφασιστικότητας και φερεγγυότητας στην προώθηση και εφαρμογή αυτών των κατευθύνσεων σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, η παιδεία, η ασφάλιση και η εν γένει εκποίηση του δημόσιου πλούτου στους στρατηγικούς τομείς.

Είναι επίσης σαφές ότι οι απόψεις του κ. Παπανδρέου βρίσκονται σε απόσταση ή και στον αντίποδα αριστερών εναλλακτικών πολιτικών σε κρίσιμους τομείς, όπως στη συγκεκριμένη συγκυρία έχει προτείνει ο ΣΥΝ δια του Προέδρου του. Επίσης απέχουν πολύ από τις διαθέσεις, τις ανάγκες και τις απόψεις των εργαζομένων, της μεγάλης μερίδας των πολιτών που έχουν στηρίξει το κόμμα του.

To Γραφείο Τύπου