Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/06/2007

Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΝ: "Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΠΡΥΜ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Τελικά η Συνθήκη ΠΡΥΜ η ΣΕΝΓΚΕΝ 3, υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε. και πλέον αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο.

Αξιοσημείωτο και εξαιρετικά προβληματικό είναι ότι, μια συνθήκη η οποία θίγει στην καρδιά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των ευρωπαίων πολιτών, δεν χρειάστηκε να συζητηθεί από τα εθνικά κοινοβούλια ούτε καν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έχει την νομιμοποίηση και την εντολή για αποφάσεις από τους πολίτες, και να μπει στη βάσανο της αντιπαράθεσης και αντίκρουσης.

Πρόκειται για συνθήκη, η οποία οδηγεί ευθέως στο πιο άγριο προληπτικό φακέλωμα προσωπικών δεδομένων που έχει γίνει ποτέ, το οποίο δημιουργεί ύποπτους «κατʼ εκτίμηση» των αρχών, που τελικά ενοχοποιεί και ποινικοποιεί την κοινωνική - πολιτική δραστηριότητα.

Πιστεύουμε ότι, στη χώρα μας όπου, το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ένα πρωτοφανές κύμα ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας εκ μέρους των διωκτικών - κατασταλτικών μηχανισμών, η συνθήκη ΠΡΥΜ, για την αστυνομική αλλά και δικαστική συνεργασία, ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επιδείνωση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας, και γιʼ αυτό η αντίδραση και αντίστασή μας πρέπει να είναι ευρεία και ενωτική.

Τμήμα Δικαιωμάτων