Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/06/2007

Δήλωση Δ.Στρατούλη για απόφαση Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους

Στη συνέντευξη Τύπου της Γραμματείας Συμβασιούχων της ΓΣΕΕ και των νομικών συμβούλων της, παρευρέθηκε εκ μέρους του ΣΥΝ ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική του κόμματος, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Το ίδιο το περιεχόμενο της νέας απόφασης του Αρείου Πάγου, που ανέτρεψε την περυσινή προηγούμενη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της για τους συμβασιούχους, μετατρέπει ανώτατους δικαστές σε υπηρέτες κυβερνητικών και κομματικών σκοπιμοτήτων σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους.

Η πλαστογράφηση αυτής της απόφασης, που σήμερα καταγγέλθηκε από τους δικηγόρους των συμβασιούχων, συνιστά δικαστικό πραξικόπημα, ποινικό αδίκημα και αντιδημοκρατική εκτροπή.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά αυτή την παράνομη συμπεριφορά. Καλούμε, επίσης, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που υπέγραψε αυτή την πλαστογραφημένη απόφαση, να παραιτηθεί πάραυτα και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να παρέμβει αυτεπάγγελτα για την ποινική δίωξη των πλαστογράφων.

Ο ΣΥΝ  θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους αγώνες των συμβασιούχων, που ρέπει να συνεχιστούν και στα δικαστήρια και στη Βουλή και στους δρόμους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

To Γραφείο Τύπου