Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/06/2007

Δημήτρης Παπαδημούλης για την άρνηση των ελληνικών αρχών να αξιοποιήσουν την κοινοτική συνδρομή στην απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο του Sea Diamond

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Κ. Ακριβοπούλου) για την άρνηση των ελληνικών αρχών να αξιοποιήσουν την κοινοτική συνδρομή στην απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο του Sea Diamond, τόνισε μεταξύ άλλων:

Αν η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει την βοήθεια του κοινοτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, θα είχαν έλθει ειδικοί και εξοπλισμός οι οποίοι θα βοηθούσαν στην απάντληση του πετρελαίου. Δεν θα είχαμε, μετά από 68 ημέρες, μια τοξική βόμβα στο βυθό της Καλντέρας, τη στιγμή που έχει ανοίξει η τουριστική περίοδος.

Είναι η πολλοστή φορά που μετά από ερωτήσεις μου ο κ. Δήμας απαντά ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει κοινοτική βοήθεια. Δεν είχαμε ζητήσει ούτε πέρυσι το καλοκαίρι με τις μεγάλες πυρκαγιές.

Υπάρχουν τρεις συναρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο κ. Σουφλιάς και η κ. Πετραλιά. Κανείς δεν έχει την ανάγκη, την ευαισθησία να απαντήσει; Δεν λέω κάτι για αντιπολιτευτικούς λόγους. Προβάλω απλώς την κοινή λογική. Η απάντηση του έλληνα Επιτρόπου ήταν «κανείς δεν μου ζήτησε τίποτα». Θα έπρεπε οι Υπουργοί τουλάχιστον να βγουν και να εξηγήσουν γιατί.

To Γραφείο Τύπου