Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/06/2007

Δήλωση του Υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτση, σχετικά με την απόφαση που αφορά την παύση της κράτησης του 19χρονου φοιτητή από τη Θεσσαλονίκη

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με την απόφαση που αφορά την παύση της κράτησης του 19χρονου φοιτητή από την Θεσσαλονίκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είναι σημαντικό ότι θα σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία ενός νέου παιδιού που έμεινε όμηρος στην ασυδοσία, αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με την απόφασή του ήρθε σε αντιστοιχία με την ομόθυμη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στο πανελλαδικό κίνηση αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, όμως, την ίδια μέρα οι αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης έδωσαν το δείγμα της συνεχιζόμενης δικιάς τους ιδιαίτερης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς με την δήθεν ποινή-χάδι των 15 ημερών αργίας στους πρωταίτιους της κτηνώδους επίθεσης και του τραυματισμού του Κύπριου φοιτητή. Ο αρμόδιος υπουργός δρέπει τους καρπούς της πολλαπλής κάλυψης που απλόχερα παρέχει σʼ αυτούς τους θύλακες απανθρωπιάς μέσα στα σώματα ασφαλείας.

To Γραφείο Τύπου