Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/06/2007

Δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου από την περιοδεία του στις Σέρρες

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, ΑΛ. Αλαβάνος περιόδευσε σήμερα στις Σέρρες. Είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο του Δ. Στρυμόνα, καθώς και με τους αδέσμευτους αγροτικούς συλλόγους Ν. Σερρών και  βιοκαλλιεργητές του νομού. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε τα εξής:

Για τις κόντρες με ΛΑΟΣ και ΚΚΕ

Εμείς έχουμε αντιπάλους και μάλιστα σκληρούς αντιπάλους. Αντίπαλοί μας είναι η πολιτική η οποία ερημώνει την περιφέρεια, η πολιτική η οποία ουσιαστικά μειώνει το εισόδημα των αγροτών, η πολιτική η οποία δίνει τη δυνατότητα να κερδίζουν από τα προϊόντα της γεωργίας τα καρτέλ και όχι οι ίδιοι οι παραγωγοί. Η δικιά μας πορεία προς τις εκλογές δεν θα είναι μια πορεία μικροκαβγάδων και μάλιστα δημόσιων με άλλα κόμματα. Θα είναι μια πορεία σύγκρουσης με συμφέροντα τα οποία γονατίζουν τη χώρα και μια πορεία εξόδου από τον δικομματισμό. Αυτοί οι μικροκαβγάδες είναι ένα στοιχείο της σημερινής δικομματικής πραγματικότητας.

Για τον χρόνο των εκλογών

Η κυβέρνηση έπρεπε να ξεκαθαρίσει με μεγάλη σαφήνεια το θέμα του χρόνου των εκλογών. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι κάθε κυβέρνηση υπολογίζει τους διάφορους παράγοντες που την ευνοούν για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Αυτό, όμως, επικρατεί σήμερα είναι μια ακραία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κινείται περισσότερο στο θέμα των χαρακτηρισμών της μιας προς την άλλη πλευρά.

Εμείς δεν θέλουμε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, αλλά θα θέλαμε στο βαθμό που υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, αυτή να εκφραζόταν όταν η ΝΔ προχωρούσε με την τροποποίηση του άρθρου 16 στην κατοχύρωση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όταν η ΝΔ συνέχιζε το έργο της αποδόμησης του κρατικού ΟΤΕ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στη Βουλή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους φτωχότερους πολίτες της χώρας μας, όπου εκεί δυστυχώς υπήρχε, αντί για αυτή την πολιτική αντιπαράθεση, παράλληλη δράση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Για το Σκοπιανό

Εμείς νομίζουμε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί μέσα από τις  διαδικασίες του ΟΗΕ με διμερείς διαπραγματεύσεις. Μια λύση η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Και ανησυχούμε πάρα πολύ για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Ουσιαστικά ρίχνουν μπαρούτι στα Βαλκάνια και με τις προσπάθειες να λυθούν μονομερώς ζητήματα, όπως αυτό που έχει σχέση με τη FYROM αλλά και το Κόσσοβο. Αυτά εισπράττει η κυβέρνηση  με την ακραία φιλοαμερικανική πολιτικής της.

To Γραφείο Τύπου