Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/09/2005

Για τις γερμανικές εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του 'Αλφα για τις γερμανικές εκλογές, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Ο μεγάλος νικητής των γερμανικών εκλογών είναι το νέο Αριστερό Κόμμα. Υπερδιπλασίασε την δύναμή του, κέρδισε το σύνολο των σημαντικών απωλειών των Σοσιαλδημοκρατων, απέτρεψε μία σχεδόν βέβαιη στροφή προς τα δεξιά.

Οι Χριαστιανοδημοκράτες της κας. Μέρκελ έχασαν γιατί φανέρωσαν πριν από τις εκλογές το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους. Αντίθετα, ο ομογάλακτος της κ. Καραμανλής, αφού κέρδισε τις εκλογές, δίνοντας υποσχέσεις, τώρα προωθεί την φωτοτυπία του προγράμματος της κας Μέρκελ, με σημαία τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή 25%, που ευνοεί τους πλούσιους, εξομοιώνοντας τον μεγαλοβιομήχανο με την ...καμαριέρα του.

Η μεγάλη επιτυχία της γερμανικής Αριστεράς ανοίγει δρόμους και προσφέρει πολιτική εμπειρία για όλη την Ευρωπαϊκή Αριστερά.- Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα η ηγεσία του ΚΚΕ είναι απολύτως εχθρική απέναντι σ' αυτό το σύγχρονο ενωτικό εγχείρημα, η δε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προσκολλημένη σε δεξιόστροφες επιλογές τύπου Σρέντερ, δείχνει να το ξορκίζει αν όχι να το φοβάται."

To Γραφείο Τύπου