Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2007

Δήλωση Ευ. Αποστόλου για την απόσυρση τροπολογίας περί αναστολής διώξεων αυθαιρέτων

Ο Ευ. Αποστόλου, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απόσυρση της τροπολογίας περί αναστολής των διώξεων των παρανομιών και των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα δάση και στις δασικές εκτάσεις της χώρας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απόσυρση της τροπολογίας με την οποία επιβραβεύονταν οι καταπατητές του δασικού περιβάλλοντος της χώρας, αποτελεί νίκη των περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών, οργανώσεων και κινημάτων, νίκη όσων αντιστάθηκαν.

Αποτελεί ταυτόχρονα και ήττα του δικομματικού παιχνιδιού αφού αποδεικνύει ότι τόσο η ΝΔ σήμερα, όσο και το ΠΑΣΟΚ χθες, είχαν συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ρουσφέτι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Φαίνεται όμως ότι κανείς από τους δύο δεν άντεξε να σηκώσει μόνος του το βάρος ντροπής του ρουσφετιού, αφού και οι δύο δεν προχώρησαν στην ψήφισή του, γιατί δεν εξασφάλιζαν τη συγκατάθεση του άλλου, του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χθες.

Κι επειδή υπάρχει κίνδυνος και στο μέλλον να επαναληφθεί το εγχείρημα όπως ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας στη Βουλή, οφείλει η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δασοκτόνο Νόμο 3208/03 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε ως αντισυνταγματικό η ΝΔ ως αντιπολίτευση».

To Γραφείο Τύπου