Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2007

Δήλωση Αλ. Τσίπρα από την περιοδεία του στη Φλώρινα

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στη Φλώρινα, καλεσμένος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Το πρωί επισκέφθηκε το Νομαρχιακό νοσοκομείο της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης του ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Βασικό αίτημα του προσωπικού είναι να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο. Είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης το ότι ακριβώς λόγω αυτής της έλλειψης προσωπικού έχει κλείσει το γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Το απόγευμα ήταν ομιλητής σε εκδήλωση με φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Φλώρινας, την οποία οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ στο κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους φοιτητές ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

« Ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται η πολιτική επικαιρότητα έχει απομακρύνει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως είναι αυτό της Παιδείας. Η Κυβέρνηση τώρα, αλλά και κατά τη διάρκεια των μαζικών και τόσο όμορφων φοιτητικών κινητοποιήσεων, δεν δέχθηκε νʼ ακούσει το μεγάλο μήνυμα των φοιτητών. Το ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά και τα δικαιώματά μας, την Παιδεία και όλα όσα εξασφαλίζουν ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Σήμερα οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται σε ένα καθεστώς ομηρίας, έμαθαν ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημά τους για σταθερή και μόνιμη εργασία. Και μάλιστα με τηλεφωνική ψήφο. Η κυβέρνηση που είχε δεσμευτεί για την επίλυση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος, κρύβεται, ασχολείται με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και την συγκρότηση της Αγροφυλακής.

Αυτό είναι το σχέδιό τους για την κοινωνία, να έχουν όλους τους ανθρώπους πελάτες μέσα στην απελπισία τους. Τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε καλύτερα αν αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια τους. Θα πάνε καλύτερα αν υπάρξει ένα αποτελεσματικό κίνημα πίεσης, μια ισχυρή αριστερά».

To Γραφείο Τύπου