Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/09/2005

Συγχαρητήρια Αλαβάνου προς τους ηγέτες της Αριστεράς της Γερμανίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος έστειλε σήμερα το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στους Όσκαρ Λαφοντέν, Γκρέγκορ Γκύζι και Λόταρ Μπίσκι για την μεγάλη τους εκλογική επιτυχία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας:

«Προς τους Οσκαρ Λαφοντέν, Γκρέγκορ Γκύζι, Λόταρ Μπίσκι
Ηγέτες της Αριστεράς της Γερμανίας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας συγχαίρουμε θερμά και χαιρόμαστε μαζί σας για την μεγάλη εκλογική σας επιτυχία, που είναι ελπιδοφόρα για όλη την Ευρώπη.

Επιδοκιμάστηκε από τους αριστερούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες, το ενωτικό εγχείρημα του PDS και της WASG. Υποστηρίχθηκε από μεγάλο τμήμα της Γερμανικής κοινωνίας η κοινωνική, οικολογική, φιλειρηνική και φεμινιστική αντινεοφιλελεύθερη πρόταση σας για την Γερμανία και την Ευρώπη. Για την καταπολέμηση της ανεργίας και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, την αντίσταση στον μιλιταρισμό και την προώθηση της διεθνούς ειρήνης.

Η ενωτική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς σε προγραμματικό επίπεδο και στο μαζικό κίνημα αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων που αγωνίζονται μέσα στις δύσκολες συνθήκες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Προσβλέπουμε στην παραπέρα ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την συμμετοχή στις εργασίες του πρώτου Συνεδρίου του στην Αθήνα, στα τέλη του Οκτωβρίου.

Αλέκος Αλαβάνος
Πρόεδρος του ΣΥΝ»

To Γραφείο Τύπου