Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2007

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, για το ξεπούλημα της περιουσίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα υγείας και πρόνοιας, δήλωσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Κέντρου και της κοινότητας των τυφλών μαθητών ότι «είναι απαράδεκτο να στραγγαλίζεται οικονομικά ο μοναδικός φορέας εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών. Η κυβέρνηση δυστυχώς δε διστάζει να «βάλει χέρι» στον κουμπαρά των τυφλών, εξαναγκάζοντας σε εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες προσωπικού, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η περιουσία και οι δωρεές είναι αποκλειστικά για προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης τυφλών.

Είναι επιτακτική ανάγκη το σύνολο των λειτουργικών δαπανών να καλυφθούν από τον Κρατικό προϋπολογισμό, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού και να σταματήσει κάθε ενέργεια εκποίησης περιουσιακών στοιχείων για αντιμετώπιση των παγίων αναγκών. Επίσης να γίνει επέκταση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ίδρυση ειδικού για τυφλούς γυμνασίου και λυκείου στα πλαίσια του Κέντρου. Τέλος να καταχωρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του ΚΕΑΤ.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τους χιλιάδες τυφλούς που έχουν ανάγκη ειδικής μέριμνας από το κράτος.»

To Γραφείο Τύπου