Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2007

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τους  Δ. Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ και Δ. Μπίρμπα, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ,  επισκέφθηκε σήμερα το Δήμο Αιγάλεω όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των συμβασιούχων του Δήμου καθώς και με τον Δήμαρχο Αιγάλεω και Πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δ. Καλογερόπουλο.

Ο Αλ. Αλαβάνος  μίλησε σε συγκέντρωση   Συμβασιούχων του Δήμου Αιγάλεω,  όπου, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης των συμβασιούχων, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Tο θέμα των συμβασιούχων το άνοιξε ο ΣΥΝ χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος, επειδή τότε κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και δεν ήθελε να στηρίξει αυτή τη θέση, η ΝΔ δεν ήθελε να τη στηρίξει επειδή θα γινόταν κυβέρνηση και ήθελε και αυτή να ωφεληθεί από την ομηρία τους, ενώ το ΚΚΕ δεν υποστήριξε την κοινοτική οδηγία για να μη χαλάσει η «σούπα» περί «κακής»Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μόνοι μας ξεκινήσαμε τον αγώνα και δημιουργήθηκε αυτό το μεγάλο κίνημα των συμβασιούχων. Και ενώ η κοινοτική Οδηγία είναι πολύ απλή, και λέει ότι όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να  έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, η κυβέρνηση προσπάθησε με διάφορους τρόπους να περιορίσει την εφαρμογή της.

Αυτό το πραξικόπημα που είδαμε με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου των κκ. Κεδίκογλου και Σανιδά η οποία προσπάθησε να ανατρέψει την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου και την ανέτρεψε με κόλπα, με τηλεφωνικές ψήφους… Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Ανώτατη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Έχουμε μια ανυπόστατη απόφαση του Αρείου Πάγου και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό και πιστεύω ότι θα είναι θετικές. Είναι εξ άλλου πολύ θετικό ότι με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη, έχουμε μια απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ που λέει ότι δεν έχει δικαίωμα καμία χώρα να εξαιρέσει το δημόσιο από την πλήρη εφαρμογή της Οδηγίας 70/1999. Είμαστε σε μία μάχη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο δικαστικό και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, και σε επίπεδο κινητοποιήσεων  και αυτό θα είναι καθοριστικό.

Εμείς θα είμαστε μαζί σας, γιατί έχετε το δίκιο μαζί σας , έχετε μαζί σας την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομιμότητα μαζί σας και όσοι δεν την εφαρμόζουν λειτουργούν παράνομα, ότι θέση και αν έχουν είτε στην κυβέρνηση είτε στη δικαιοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα νικήσετε.»

To Γραφείο Τύπου