Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2007

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν για την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών και έργου του ΟΑΕΔ

Σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν για την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών και έργου του ΟΑΕΔ από τον Επίτροπο κ. Σπίντλα και τον Υπουργό Απασχόλησης ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής του κόμματος,  δήλωσε τα εξής:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Η προωθούμενη από την κυβέρνηση απόσπαση από τον ΟΑΕΔ δύο θυγατρικών του (Παρατηρητήριο Απασχόλησης, Επαγγελματική Κατάρτιση) και η εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες μεγάλου τμήματος της κοινοτικής χρηματοδότησης για τα προγράμματα απασχόλησης, θα οδηγήσει στον κατακερματισμό και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ.

Η εκχώρηση του βασικού έργου του ΟΑΕΔ (προγράμματα απασχόλησης) συνιστά ένα προκλητικά μεγάλο δώρο της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις, αφού ουσιαστικά τους εκχωρεί την τεράστια πίττα των 3,1 δις ? που θα είναι η συνολική δαπάνη του χρηματοδοτούμενου από το Δ΄ ΚΠΣ «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε σκέψη ή ενέργεια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ. Το δικαίωμα στην εργασία είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους, η οποία πρέπει να ασκείται μέσω δημόσιου φορέα, ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι άνεργοι. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να μείνει ενιαίος και δημόσιος και να αναβαθμιστεί, για να εξυπηρετεί πραγματικά τους ανέργους και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.»

To Γραφείο Τύπου