Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2007

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Νεολαία Συνασπισμού της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«Τα σημερινά προβλήματα της νεολαίας είναι πολλά και σοβαρά. Οι προσπάθειες εμπορευματοποίησης της Παιδείας, η ανεργία, η υποαπασχόληση και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Για αυτό, στοχεύουμε αυτές οι εκλογές να είναι μια διαδικασία συνάντησης με τις αγωνίες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Στόχος μας είναι μέσα στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης να δώσουμε λόγο στη γενιά του άρθρου 16, τη γενιά που ανέτρεψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την Παιδεία. Θέλουμε να πείσουμε τους νέους πως με τη δική τους συμμετοχή μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Γιατί η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών αλλά όσων ονειρεύονται. Η πολιτική δεν είναι τα ρουσφέτια και η διαπλοκή διάφορων πράσινων και γαλάζιων χρηματιστών, αλλά οι κοινωνικοί αγώνες. Με βάση αυτά τα κριτήρια λοιπόν, όλα τα κόμματα δεν είναι ίδια. Και σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή όλων όσων αγωνίζονται και διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους και αυτή της κοινωνίας».

To Γραφείο Τύπου