Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/06/2007

ΟΧΙ άλλο αίμα στην Παλαιστίνη – Να σταματήσει η εμφύλια σύγκρουση

Να αναληφθεί πρωτοβουλία για την συμφιλίωση του Παλαιστινιακού λαού

Για τις τραγικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ  δήλωσε τα εξής:

«Ματώνει η καρδιά μας από την εμφύλια σύγκρουση των Παλαιστινίων. Νοιώθουμε βαθιά θλίψη μπροστά στις σκηνές βίας και αφαίρεσης δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Λέμε ΟΧΙ άλλο αίμα στην Παλαιστίνη. Να αναζητηθεί αμέσως η οδός του διαλόγου και της εθνικής συμφιλίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, επειγόντως, από τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο. Να αποκρουστούν επιτέλους οι πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε», που διαιωνίζουν την κατοχή. Να αποτραπεί νέα επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα, που θα εντείνει την αιματοχυσία.

Οσοι στηρίζουν το δίκαιο του παλαιστινιακού αγώνα και εννοούν πραγματικά τη θέση ότι το Παλαιστινιακό αποτελεί το πρόβλημα – κλειδί για την ειρήνη στην Μ.Ανατολή πρέπει να αντιδράσουν στη νέα παλαιστινιακή τραγωδία και να κινητοποιηθούν για τον τερματισμό της.

Η ρίζα του κακού είναι η ισραηλινή κατοχή, που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. Γιʼ αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να μειωθούν αλλά αντιθέτως να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για τη λύση του Παλαιστινιακού, με τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση, η Ε.Ε., ο ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Επαφή με την Παλαιστινιακή Πρεσβεία

Ο Π.Τριγάζης είχε σήμερα 16/6 επαφή με τον εκπρόσωπο Τύπου της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Μουσταφά Αζούζ, στον οποίο εξέφρασε τις παραπάνω απόψεις, ζήτησε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη που πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες.

To Γραφείο Τύπου