Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/09/2005

Για το κείμενο συμπερασμάτων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, σχολιάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είναι πολύ γνωστό ότι οι συνταγές του ΔΝΤ, σε όποιες χώρες κι αν εφαρμόστηκαν, τις πλήρωσαν με δάκρυα, φτώχεια και εξαθλίωση οι λαοί. Ανάλογο τίμημα θα πληρώσει και ο ελληνικός λαός από την εφαρμογή των πρόσφατων, λεγόμενων, μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, τις οποίες υποδέχεται με ιαχές ενθουσιασμού η έκθεση των συμπερασμάτων του ΔΝΤ.

Πολύ φοβούμεθα ότι οι υποδείξεις του ΔΝΤ για κλιμάκωση αυτών των μεταρρυθμίσεων, με τη λήψη νέων αντιασφαλιστικών μέτρων, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εφαρμογή πολιτικών μονομερούς λιτότητας, την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων συλλήβδην των δημοσίων επιχειρήσεων κ.ά., είναι ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα επόμενα χρόνια.

Το ΔΝΤ αποκαλύπτει απλώς δημόσια και κυνικά την αντικοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα και την οποία η ίδια επιμελώς προσπαθεί να αποκρύψει, να συγκαλύψει ή και να περιβάλλει με χρυσόχαρτο.

To Γραφείο Τύπου