Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/09/2005

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ.Ρουσόπουλου για τις ΔΕΚΟ

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ.Ρουσόπουλου για τις ΔΕΚΟ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση σήμερα, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει, όσον αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ, το πρότυπο του ΟΤΕ. Χειρότερες, δηλαδή, εργασιακές σχέσεις από τους ήδη εργαζόμενους, χωρίς την προστασία των συλλογικών συμβάσεων και των κανονισμών εργασίας. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τα νέα αγόρια και κορίτσια, που θα προσληφθούν στις ΔΕΚΟ, ως ανθρώπινα πειραματόζωα, για να προωθήσει την ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ και για να τις ξεπουλήσει ευκολότερα στους ενδιαφερόμενους αδηφάγους ιδιώτες- «επενδυτές».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όπως του ΟΤΕ, και σ΄ άλλες ΔΕΚΟ. Με μία τέτοια εξέλιξη θα ωφεληθούν οι μελλοντικοί ιδιώτες- αγοραστές των ΔΕΚΟ, αφού θα τις αγοράσουν «ελαφρύτερες» από εργαζόμενους. Θα ζημιωθούν, όμως, τα ασφαλιστικά ταμεία με πολύ μεγάλη αύξηση των ελλειμμάτων τους, οι ασφαλισμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ καθώς και οι φορολογούμενοι, που θα κληθούν να τα καλύψουν.

Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση σταδιακά, αλλά σταθερά, γίνονται Θατσερικότεροι από την ίδια την Θάτσερ και μάλιστα 25 χρόνια μετά.

To Γραφείο Τύπου